Ontdek de Eurofins spirit

Al meer dan 20 jaar is Eurofins één van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. Met meer dan 45.000 medewerkers is Eurofins wereldwijd marktleider in Testing for Life. Dankzij voortdurende technische innovatie en service dragen wij bij aan een gezonder leven en een veiliger milieu. Vandaag de dag zijn we marktleider in CRO services (Contract Research) in de milieu-, levensmiddelen-, farmaceutische-, cosmetische- en agrarische sector. Tevens horen wij bij de grote toonaangevende spelers in het testen van advanced materials, consumenten producten, genomics, klinisch en forensisch onderzoek.

Bij Eurofins kijken we naar wie je bent, wat je kan en waar je ambities liggen. We steunen je bij het ontplooien van je carrière en bij het nemen van beslissingen. Vanzelfsprekend belonen we successen. Kies je voor een carrière bij Eurofins, dan kies je ervoor om het beste uit jezelf te halen! 

Lees meer over Eurofins en download de brochure ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan.

 

Wat kan je verwachten? Wij hechten veel belang aan jouw interesse in onze organisatie. Daarom engageren wij ons om jouw kandidatuur zorgvuldig te behandelen en duidelijk en tijdig te communiceren over de diverse stappen in het selectieproces.

Jouw kandidatuur wordt grondig nagelezen en op basis van relevante criteria gebeurt een eerste selectie. Je kan telefonisch gecontacteerd worden om bepaalde zaken verder uit te diepen of af te toetsen. Bij een positieve evaluatie van jouw kandidatuur, volgt een uitnodiging voor een gesprek.

Tijdens het kennismakingsgesprek stellen we ons bedrijf aan je voor en leren we jou beter kennen. We vragen naar je opleiding, werkervaring, ambitie en competenties. Zelf krijg je ook de tijd om vragen te stellen. Afhankelijk van de functie waarvoor je solliciteert, kan er ook gevraagd worden om online testen te maken.

Indien het eerste gesprek positief verlopen is, nodigen we jou uit voor een tweede gesprek. Hier wordt de functie-inhoud en de verwachtingen verder in detail besproken.  

Heb je alle voorgaande stappen positief doorlopen en zijn zowel jij als wij enthousiast? Dan stellen we een interessant en marktconform verloningspakket samen en hopen je snel te verwelkomen bij Eurofins! 

Ontdek onze vacatures

Business Leadership Lees meer Sluiten

Business Leadership - Jobs met volledige verantwoordelijkheid voor P&L, waardoor je een ongeëvenaarde autonomie krijgt die maar heel weinig andere organisaties kunnen bieden. Je wordt verwacht uitstekende resultaten te behalen, indruk te maken op jouw klanten en een echte entrepreneur te zijn.

Testing & Laboratory Lees meer Sluiten

Testing & Laboratory - Jobs in onze state-of-the-art laboratoria voor mensen met een honger naar wetenschap en innovatie. Werken aan analyses voor een veiligere en gezondere wereld.

Finance, IT &
Business support
Lees meer Sluiten

Finance, IT & Business support - Ons wereldwijd netwerk van laboratoria wordt ondersteund door shared service centers. Van Finance tot HR en IT, jouw expertise is de ruggengraat van onze activiteiten. Kom en help onze snelgroeiende organisatie verder uit te breiden en succesvol te maken.

Sales, Marketing & Customer Support Lees meer Sluiten

Sales, Marketing & Customer Support - Ons succes ontstaat uit het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en snel in te spelen op nieuwe trends en behoeftes in een snel veranderende wereld. We zijn op zoek naar mensen met de juiste vaardigheden om onze unieke laboratoria te promoten en voort te bouwen op onze uitstekende relaties met onze klanten.

Full-Time Lees meer Sluiten

Full-Time - Ons bedrijf groeit snel en we zijn op zoek naar getalenteerde en ambitieuze mensen om samen onze doelstellingen te bereiken. Onze fulltime functies bieden interessante kansen en een breed scala aan voordelen.

Part-Time Lees meer Sluiten

Part-Time - Ons bedrijf groeit snel en we zijn op zoek naar getalenteerde en ambitieuze mensen om samen onze doelstellingen te bereiken. We bieden flexibele werkoplossingen aan, gericht op jouw work-life balance.

Stages Lees meer Sluiten

Stages - We zijn steeds op zoek naar de "next generation" talenten om samen onze wereldwijde activiteiten te laten groeien. Onze stages zullen je inspireren en je op het spoor zetten van een dynamische, wereldwijde carrière.  Meer Informatie.

Food, Feed & Water TestingLEVENSMIDDELEN DIE JE KAN VERTROUWEN

Wij zijn wereldwijd marktleider in de Food, Feed & Water Testing industrie. Jaarlijks voeren we meer dan 400 miljoen analyses uit en onderzoeken we de oorsprong, puurheid en kwaliteit van de levensmiddelen die we dagelijks nuttigen. Of je nu thuis zelf kookt of uit eten gaat, onze testen verzekeren dat het voedsel dat je inneemt daadwerkelijk veilig, authentiek en correct gelabeld is.

Agro TestingDE WERELD VOEDEN

Onze wetenschappers in Agro Testing geven met innovatieve methodes inzicht in de bodemgesteldheid, bemesting en de gezondheid van gewassen. We verzamelen betrouwbare data over voedingswaarden en voedselveiligheid en helpen zo gewassen verder te optimaliseren. Van veldwerk tot onderzoeksfaciliteiten, van akkerbouw tot biogasproductie, Eurofins helpt antwoorden te vinden om de wereld van morgen te voorzien van voldoende voedsel en tegelijkertijd ons milieu te beschermen.

Environment TestingONZE AARDE BESCHERMEN

De lucht die we inademen, het water dat we drinken en de grond waarvan en waarop we leven – onze toonaangevende analyses helpen heel veel bedrijven, NGO’s en overheden om de schaarse bronnen van onze planeet te beschermen en te bewaren voor de volgende generaties. Wij zijn wereldwijd de nummer 1 in milieuanalyses en helpen dagelijks de wereld veiliger en duurzamer te maken.

BioPharma ServicesINNOVATIE IN BIOWETENSCHAPPEN

Baanbrekend onderzoek in de biofarmaceutische industrie maakt het mogelijk om de samenleving beter te beschermen tegen levensbedreigende ziektes en epidemieën. Wij ondersteunen onze klanten bij elke stap in het complexe en sterk gereguleerde proces van ontwikkelen van nieuwe medicijnen om de veiligheid en effectiviteit te borgen. Van de eerste farmacologische studies tot en met de definitieve klinische tests, van deelstudies tot en met het volledige projectbeheer. Wij zijn een vooraanstaand Contract Research Organization (CRO) en de geprefereerde partner van 8 van de 10 grootste farmaceutische multinationals in de wereld.

Clinical DiagnosticsHERDEFINIEREN VAN DIAGNOSTIEK

Klinische diagnostiek is de bepalende factor voor 60-70% van alle medische beslissingen. Onze innovatieve testen helpen artsen bij het stellen van de juiste diagnose en het voorschrijven van de beste behandelingen voor hun patiënten. Of het nu gaat om een therapie op basis van het metabolisch profiel van de patiënt, het detecteren van genetisch bepaalde gezondheidsrisico’s of het screenen tijdens de zwangerschap met vooruitstrevende non-invasieve pre-natale technieken, Eurofins beschikt steeds over de juiste testen.

Agroscience ServicesVERTROUWEN IN DE AGRO SECTOR

De wetenschap vindt voortdurend nieuwe methodes om de groeiende wereldbevolking te voeden met aandacht voor de schaarse grondstoffen op aarde.  De wetenschappers binnen onze Agro Science divisie voeren veld- en laboratoriumstudies uit om de veiligheid en werkzaamheid van nieuwe landbouwchemicaliën en gewasvariëteiten te bepalen. Tegelijk waarborgen we het welzijn van werknemers, consumenten en het milieu.

Genomic ServicesTOONAANGEVEND IN GENOMICS

DNA sequentie, DNA synthese, DNA genotyping en genexpressie analyses leiden tot grote vooruitgang binnen vele domeinen – van medische diagnostiek tot en met de productie van levensmiddelen. Wij zijn grensverleggend op het gebied van Genomics, met onze wetenschappers die dagelijks hun bijdrage leveren aan nieuwe inzichten.

Forensic ServicesONDERZOEK VOOR EEN VEILIGE SAMENLEVING

Onze ultramoderne laboratoria voor forensisch DNA- en toxicologisch onderzoek leveren wetenschappelijk onderbouwd bewijs bij geschillen omtrent ouderschap en ondersteunen politie bij het onderzoeken van misdrijven. Onze teams met internationaal gerenommeerde wetenschappers fungeren als deskundige getuigen in de rechtbank en werken nauw samen met politie, advocaten, industrie en particulieren.

Consumer Product TestingEEN DAGELIJKS LEVEN ZONDER ZORGEN

Hoe kunnen ontwerpers, producenten, distributeurs, detailhandel en consumenten verzekerd zijn van de kwaliteit en veiligheid van de alledaagse dingen om ons heen, zoals bijvoorbeeld kleding, speelgoed en huishoudelijke apparaten? Het antwoord ligt in grondig testen, certificering en professioneel advies. Wij bieden deze diensten en hebben de expertise in honderden verschillende regelgevingen wereldwijd. Wij dragen zo bij tot een meer veilige leefomgeving. 

Materials & EngineeringNIEUWE HIGHTECH MATERIALEN

Het zijn spannende en veelbelovende tijden voor de discipline materiaalwetenschappen. De ontwikkelingen in technologie en wetenschap, van synthetische biomaterialen tot nanotechnologie, leveren nieuwe hightech ‘supermaterialen’ die de wereld om ons heen kunnen transformeren. De laboratoria van Eurofins Materials & Engineering zijn toonaangevend op het gebied van wetenschappelijke kennis en analysetechnieken en ondersteunen klanten in elke fase, van R&D tot productie.

TechnologiesTESTMETHODES VAN MORGEN

Via Eurofins Technologies tillen we onze toewijding voor “Testing For Life” naar een hoger niveau en werken we aan de testmethodes van morgen. Eurofins Technologies is een snel groeiende leverancier van diagnostische kits en labo verbruiksartikelen aan industriële- en overheidslaboratoria zodat zij zelf betrouwbaar, snel en kostenefficiënt analyses kunnen uitvoeren op allergenen, toxines en pathogenen.

Cosmetics TestingANDERE KIJK OP
HUIDVERZORGING

Onze huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het is dus cruciaal dat de zeep, de shampoos en de cosmetica die we dagelijks aanbrengen uitvoerig zijn getest, zodat we zeker dat deze producten naast effectief ook veilig zijn. Onze laboratoria werken samen met cosmeticafabrikanten en kleinhandelaars gedurende het ganse proces, van de grondstoffen tot en met het eindproduct in de badkamer. Zo kunnen consumenten thuis zorgeloos genieten van hun favoriete producten, die beantwoorden aan de hoogste testnormen.

BEN JIJ EEN ONDERNEMER EN VISIONAIR LEIDER? OF HEB JE DIE AMBITIE?

Eurofins is de plek waar onze high potentials en onze succesvolle ondernemers elkaar ontmoeten.
Eurofins is de plek waar we talent laten groeien en schitteren om buitengewone prestaties mogelijk te maken.

We zijn trots op de vele behaalde successen in het stimuleren en uitdagen van onze talentvolle medewerkers. Dankzij de mogelijkheid autonoom te handelen en maximaal het potentieel van hun teams te benutten, behalen onze leiders uitzonderlijke resultaten. In slechts 30 jaar heeft Eurofins een wereldwijd netwerk van 800 laboratoria uitgebouwd, inclusief 100 ultramoderne nieuwbouw faciliteiten, om aan de sterk groeiende vraag van onze klanten te kunnen voldoen. Vandaag hebben we de kennis, middelen en ervaring om wereldwijd nieuwe bedrijven op te starten en succesvol te maken.

Heb je de drive en ambitie om het verschil te maken? Ben jij de ondernemer die met frisse ideeën een bedrijf kan laten groeien, onze diensten kan optimaliseren en klanten kan verrassen?

Eurofins biedt jou de kans om jezelf te meten met de besten ter wereld, met de steun van degenen die het eerder hebben gedaan. Dit is een carrière opportuniteit die je nergens anders kan vinden!

Welkom bij het Eurofins Netwerk van Ondernemers: Klik hier voor onze leadership vacatures

Life at Eurofins

Eurofins is anders. Wij denken dat anders goed is. Wij gaan niet voor business-as-usual. Wij zijn altijd op zoek naar beter. Onze medewerkers zijn ook anders. Als je gepassioneerd bent door je job, focus hebt op resultaat en overtuigd bent dat jouw bijdrage onze wereld veiliger kan maken, dan heb je hier je plek gevonden. 

Lees hier meer over Eurofins

Life at Eurofins

ONZE VISIE OP Carrière

Hier bij Eurofins is het anders. Wij hebben geen vast carrièrepad waar we niet van kunnen afwijken. We creëren een omgeving waar je zelf beslissingen en verantwoordelijkheid kan nemen, zodat je kan groeien op je eigen tempo. We stimuleren om ruimdenkend en onafhankelijk te zijn, nieuwe invalshoeken te ontdekken, geen genoegen te nemen met de gebruikelijke benadering. Steeds op zoek naar een slimmere manier van aanpakken. Maar onafhankelijk betekent niet dat je er alleen voor staat. We werken wereldwijd nauw samen, tussen landen en divisies, als een hecht team. Samen zijn we sterker en slimmer. Bovenal zijn we een organisatie waar medewerkers een glansrijke internationale carrière kunnen uitbouwen, met hun talenten en behaalde resultaten als bouwstenen.

Life at Eurofins

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Wij verwachten dat je de lat hoog legt en voortdurend wordt uitgedaagd en gestimuleerd door je job en je omgeving. We geloven dat de praktijk de beste leerschool is omdat dit de meest natuurlijke en effectieve manier is om nieuwe vaardigheden en kennis te verwerven. Door samen te werken met onze ervaren en talentrijke managers, leer je van de besten. Zo boek je snel vooruitgang.  Het e-learning platform, Eurofins Academy, bundelt alle expertise van Eurofins en is de bron voor het verder ontplooien van je kennis en vaardigheden. Elke dag leren en evolueren, een buitengewone kans om het beste uit jezelf te halen.

Life at Eurofins

TALENT PROGRAM

Ons talentenprogramma is uniek. Het is ontworpen om jezelf uit te dagen en om je ambities te helpen verwezenlijken. Er bestaan diverse trajecten, zowel op groepsniveau als decentraal in de lokale organisaties, van een Management Traineeship om high potentials klaar te stomen voor een rol als Business Unit Manager tot internationale programma’s voor Eurofins Leaders. In onze trajecten combineren we de meest vooruitstrevende theorieën van academici van gerenommeerde business scholen met de inzichten en praktijkervaringen van onze meest succesvolle managers.

Life at Eurofins

Student of Young Potential

Na het afstuderen aan de universiteit, is het tijd om belangrijke beslissingen te nemen. Een carrière bij Eurofins biedt heel wat mogelijkheden.

Wereldwijd werven wij pas afgestudeerde talenten aan en willen wij hen dagelijks inspireren en uitdagen!

We zijn een toonaangevende organisatie in "life sciences". Onze deuren staan niet enkel open voor wetenschappers. Om onze resultaten op wereld niveau te behouden en de gezondheid en veiligheid van onze planeet te blijven garanderen, zijn we ook op zoek naar studenten en young potentials in andere domeinen, van ingenieurs tot finance, IT en HR.

Uitstekende academische resultaten zijn belangrijk. Maar ondernemerschap, leergierigheid en een sterke wil om beter te worden, zijn minstens even belangrijke kenmerken.

Kies voor Eurofins en werk samen aan boeiende projecten met onze inspirerende leiders!

                                                
 

"Welk advies ik aan een potentiële ‘Young Leader’ bij Eurofins zou meegeven? Wees ambitieus en bereid om hard te werken. En als je effectief bereid bent om hard te werken, zullen je resultaten beloond worden."

JAVIER SANCHEZ SAURA Investor Relations Associate, Eurofins Group, Belgium

"Mijn werk is uitdagend en ik leer elke dag weer, niet alleen op werk- maar ook op persoonlijk gebied. Mijn ambities zijn mijn vaardigheden verfijnen, het optimaliseren van analyses en het efficiënter laten verlopen van processen binnen mijn afdeling. Ik ben gestart op de afdeling Extractie, vervolgens heb ik binnen Eurofins de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen en door te stromen naar de afdeling Micro Organische Verontreinigingen."

ARUNA ROSIEK Chemisch Analist (afdeling Micro Organische Verontreinigingen)
Eurofins Omegam Environment Testing, Netherlands

 
 

“Iemand die snel carrière wil maken, uitzonderlijke kansen wil krijgen en geen schrik heeft om risico’s te nemen, moet zeker solliciteren bi Eurofins.”

SARAH THEVENET Regional Director Australia New Zealand, Eurofins Group, Australia

Wetenschap met impact

Een selectie van onze meest opvallende innovaties.

Wetenschap staat nooit stil. Wij ook niet.  Sinds de oprichting in 1987 heeft Eurofins een significante bijdrage geleverd aan de evolutie van de wetenschap en ‘Testing for Life’.

Onze specialisten hebben wereldwijd in Eurofins laboratoria ontdekkingen gedaan in vele sectoren, variërend van voeding tot farma en van forensisch onderzoek tot het testen van dioxines.

Bepaalde van onze analyses zijn complex en vereisen jarenlang nauwgezet onderzoek en voortdurende aanpassingen. Bij dreigende gezondheidsrisico’s hebben we slechts enkele uren om adequaat te reageren om een grotere crisis te voorkomen.

Waar we ook zijn, en hoe lang het ook duurt, ons werk helpt om het leven veiliger te maken!

DOWNLOAD HIER ONS SCIENTIFIC INNOVATION BOOKLET

Transparantie en vertrouwen in de voedselketen

Diverse crisissen, van de ‘gekkekoeienziekte’ (BSE) tot het Europese ‘paardenvleesschandaal’, hebben de voedingsindustrie wakker geschud. Vandaag eisen consumenten veilig voedsel en willen ze betrouwbare informatie over de afkomst van producten en over de productieprocessen. Eurofins heeft met haar TOT-technologie (Genotyping and Traceability System) een wereldprimeur die het mogelijk maakt om elk (deel van een) rund te identificeren via ‘genetische vingerafdrukken’ en te koppelen aan de resultaten van de testen op BSE.
Een andere Eurofins innovatie is ‘Animal ID DNA-chips’. Deze ontwikkeling maakt het mogelijk om met één enkele test voedselproducten te onderzoeken op de aanwezigheid van 21 specifieke diersoorten;  waaronder varkens, kippen, konijnen, katten, schapen, geiten, honden en paarden.

Beschermen van transplantatiepatiënten en redden van levens

Jaarlijks voeren chirurgen wereldwijd meer dan 100.000 orgaantransplantaties uit. Het transplanteren van harten, longen, levers en nieren redden en veranderen het leven van duizenden patiënten. Infecties en afstotingsreacties kunnen echter het herstel belemmeren, zelfs bij het gebruik van anti-afstotingsmedicijnen. Eurofins helpt artsen met baanbrekende producten als Viracor en het ImmuKnow®-assay om de bestaande immuniteitsniveaus van patiënten te evalueren, de behandeling verder te optimaliseren en de overlevingskansen bij orgaantransplantaties te verhogen.

Doorbraak in de gezondheid van bijenpopulaties

De honingbij is ’s werelds belangrijkste bestuiver en van essentieel belang voor ons ecosysteem. Tevens is het een van de meest bedreigde diersoorten. Dit leidt wereldwijd tot grote bezorgdheid. Eurofins AgroScience Services heeft een nieuwe methode ontwikkeld om de impact van pesticides op het gedrag van bijen te onderzoeken. Door micro transponders (RFID) op de bijen te bevestigen,  kunnen onze onderzoekers het bijengedrag bij de ingang van de bijenkorf scannen. De data geeft onderzoekers inzicht in de invloed van het gebruik van verschillende hoeveelheden pesticides op de gezondheid van bijenkolonies.

Het bestrijden van wereldwijde antibioticaresistentie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gewaarschuwd dat er wereldwijd misschien een 'post-antibioticumtijdperk' aanbreekt. Enkele van 's werelds belangrijkste medicijnen zullen niet langer bruikbaar zijn waardoor gewone infecties opnieuw dodelijk kunnen worden. In 2016 lanceerde Eurofins Diatherix het ‘ABRxTM Antibiotic Resistance Panel’ waarbij men 17 klinisch problematische genen kan testen die wijzen op resistentie tegen enkele van de meest voorgeschreven antibiotica. Met deze testen kunnen artsen binnen één dag inzicht krijgen in de specifieke situatie van de patiënt en de behandeling aanpassen met een effectief, werkzaam antibioticum.